Bryndza z sera białego
Bryndza to miękki, podpuszczkowy ser. Wyróżnia się kremową konsystencją, a także charakterystycznym, słonym i lekko kwaśnym smakiem. Produkt ten, w przeciwieństwie do podobnych wyrobów, nie ma określonego kształtu — przyjmuje formę opakowania, w jakie zostanie włożony po zakończeniu procesu jego produkcji. Powstaje z sera białego (zwanego bundzem), podpuszczkowego, zrobionego z mleka owczego lub krowiego, pozostawionego na kilka dni w lodówce albo temperaturze pokojowej, by dojrzał. Po upływie tego czasu jest rozdrabniany oraz intensywnie solony. Przygotowany tak wyrób to właśnie bryndza.
Znany w całej Europie, uniwersalny ser — bryndza
Zabielanie zup czy przygotowywanie farszu do pierogów są czynnościami dobrze znanymi każdemu miłośnikowi gotowania. Większość osób lubiących kulinarne eksperymenty docenia bryndzę z powodu jej uniwersalności. Ser ten doskonale nadaje się nie tylko do smarowania pieczywa — ma on o wiele więcej zastosowań. To świetny dodatek zarówno do potraw kuchni polskiej (np. zupy grzybowej), jak i włoskiej (idealnie pasuje do klasycznej pizzy). Wykorzystywany jest również przez Słowaków, którzy używają go przede wszystkim przy robieniu haluszków, czyli góralskich klusek z mąki, ziemniaków oraz bryndzy. Ponadto ten uniwersalny ser może być samodzielną przekąską.
Smakowita bryndza: ser, który oferujemy
W asortymencie naszego sklepu znajduje się szeroki wybór tradycyjnych produktów kuchni podhalańskiej. Główną częścią oferty są wyroby składające się głównie z mleka owczego lub krowiego. Nie mogło wśród nich zabraknąć klasycznej bryndzy z sera białego. Dostarczamy Klientom ten rodzaj sera wprost z zaprzyjaźnionej bacówki, zapakowany próżniowo, by nie utracił on swojej świeżości podczas podróży. Wysyłkę prowadzimy od poniedziałku do czwartku, by produkt nie spędzał niepotrzebnie czasu w magazynie. Zachęcamy do spróbowania smakowitej bryndzy z naszej oferty!
Nie znaleziono produktów, których szukasz.