Co na przegryzkę i dlaczego ser?

15 lutego 2021 Wyłączono Przez gorskiehale

Przegryzka, przekąska, małe co nieco.

Gospodarze spotkania często zastanawiają się;

Co przygotować do zje

dzenia dla gości?

Czasami kolejną odnogą tego pytania jest;

Co przygotuję szybko, ale będzie to coś więcej niż chipsy?

Na imprezy, zwłaszcza w towarzystwie alkoholu warto postawić na tłuste potrawy. W polsce podstawą syto zakrapianego spotkania najczęsciej jest r

ównie syto przygotowany bigos. Większość z Was się zgodzi, że jest to wyjątkowa, jednogarnkowa potrawa, o której byt warto zadbać!

Jednakże między wódką a przepitą istotna jest też wyżej wspomniana zakąska!

Standardowo na stole pojawiają się paluszki, chipsy i sałatka – najlepiej z majonezem.

Ale halo!

Co jeszcze jest tłuste i pyszne?

No właśnie.

Sery są idealną zakąską między jednym “siup!” a drugim.

Idealnie smakują warkocze, korbacze czy jak to górale mówią – korboce. Wciąga się je jak spaghetti, a brak kontroli sprzyja większą siłą do dłuższych rozmów, tańców i swawoli.

Za to małe serki idealnie sprawdzą się też na ciepło, najlepiej podane z żurawiną i rukolą.

Jeden produkt – wiele możliwości.

My specjalnie na takie okazje przygotowalismy gotowy zestaw gospodarza, czy też gościa – w każdą stronę działa element zaskoczenia i umilenia wspólnie spędzonego czasu.

Możecie go znaleźć tutaj

Z góralskim pozdrowieniem HEJ!