Przegryzka, przekąska, małe co nieco.
Gospodarze spotkania często zastanawiają się;
Co przygotować do zje
dzenia dla gości?
Czasami kolejną odnogą tego pytania jest;
Co przygotuję szybko, ale będzie to coś więcej niż chipsy?
Na imprezy, zwłaszcza w towarzystwie alkoholu warto postawić na tłuste potrawy. W polsce podstawą syto zakrapianego spotkania najczęsciej jest r
ównie syto przygotowany bigos. Większość z Was się zgodzi, że jest to wyjątkowa, jednogarnkowa potrawa, o której byt warto zadbać!
Jednakże między wódką a przepitą istotna jest też wyżej wspomniana zakąska!
Standardowo na stole pojawiają się paluszki, chipsy i sałatka – najlepiej z majonezem.
Ale halo!
Co jeszcze jest tłuste i pyszne?
No właśnie.
Sery są idealną zakąską między jednym “siup!” a drugim.
Idealnie smakują warkocze, korbacze czy jak to górale mówią – korboce. Wciąga się je jak spaghetti, a brak kontroli sprzyja większą siłą do dłuższych rozmów, tańców i swawoli.
Za to małe serki idealnie sprawdzą się też na ciepło, najlepiej podane z żurawiną i rukolą.
Jeden produkt – wiele możliwości.
My specjalnie na takie okazje przygotowalismy gotowy zestaw gospodarza, czy też gościa – w każdą stronę działa element zaskoczenia i umilenia wspólnie spędzonego czasu.
Możecie go znaleźć tutaj
Z góralskim pozdrowieniem HEJ!